Vinificatie-hobby.ro

Cumpara rapid

Descarca catalogul

Viziunea noastra

Prima pagina

Cum ne gasiti

Atentie

"magazin Fermier" si "cultiva profitul" sunt marci inregistrate ale S.C. LOREDO S.R.L. Produsele prezentate in acest site pot fi gasite in magazinele cu acest logo. Exista pe piata din romania firme sau magazine care profita de nume, asemanatoare. Nu va lasati pacaliti. Verificati cu atentie adresele, locatiile si daca nu sunteti siguri puteti sa sunati. Va vom indruma cu placere.S.C. LOREDO S.R.L.Focsani, Str. Marasesti 46 magazin Fermier

Suntem distribuitori in Romania

Enoitalia - zdrobitoare, desciorchinatoare, pompe vin, masina BAG-IN-BOX Enotoscana - cisterne inox Rover - pompe vin, filtre vin Di Martino - pulverizatoare Pica - Carbune activ Deriton - bentonita

Conformitate cu normele Europene

Toate produsele si utilajele comercializate de catre firma noastra respecta legislatia in vigoare

Site-uri apartinand Loredo S.R.L.

www.fermier.ro

www.magazinfermier.ro

www.loredo.ro

www.deriton.ro

www.desciorchinator.ro

www.filtruvin.ro

www.pompavin.ro

www.pompastropit.ro

www.zdrobitor.ro

www.cisterneinox.ro

www.loredo.bizoo.ro

 

 

Informatii

Telefon: +40 237 225 028

E-mail: office@loredo.ro | loredosrl@yahoo.com

© Fermier 2012 All rights reserved.

® Logoul si numele Fermier sunt marci inregistrate.

Vinificatie amator/hobby

Produse vinificatie amator

Descarca catalogul

Descarca lista de preturi

Flux tehnologic

 

Contacteaza-ne

Link-uri utile

www.fermier.ro

www.magazinfermier.ro

www.loredo.ro

www.loredo.bizoo.ro

Site-uri de profil

Bentonita

Butoi

Cisterne inox

Cultiva profitul

Deriton

Desciorchinator

Dopuitor

Eno Italia

Fermentare

Filtru vin

Limpezire

Moaracereale

Oenologie

Pompa stropit

Pompa vin

Presa struguri

Presa vin

Produse vinificatie

Teasc

Utilaje vinificatie

Zdrobitor

Atomizor

Bag-in-box

Vinificatie-hobby.ro

De ce si cum sa folosesc drojdie selectionata?

Transformarea mustului in vin se face cu ajutorul drojdiei. Aceasta transforma zaharurile in alcool. Pentru a avea o fermentatie controlata, garantata si fara accidente, se recomanda folosirea drojdiilor selectionate. Acestea sunt produse naturale (ca si enzimele), sunt selectionate, inmultite si ambalate de firme de specialitate. Drojdiile se mai folosesc si in cazul fermentatiilor dificile sau opririlor din fermentatie.

Sfaturi si recomandari utile

!!! NU SE ADMINISTREAZA DIOXID DE SULF SOLUTIE SAU METABISULFIT DE POTASIU IN TIMPUL FERMENTATIEI ALCOOLICE. Acesta se va folosi inainte sau dupa incheierea deplina acestei etape,cand vinul s-a oprit complet din fiert.Nerespectarea acestei reguli va duce la miros de “ou clocit”. Dupa terminarea fermentatiei tumultoase, vasele se vor tine tot timpul pline (fara gol de aer). Folosirea drojdiilor selectionate face ca randamentul de transformare a zaharurilor in alcool sa fie mai mare.

Hidratarea drojdiei

1. 500g. Drojdie / pentru 2500l vin(must), continutul unui pachet se dizolva in 5l de apa calda, la temperatura de 35-37 C si o lingura de zahar. Se lasa 20 de minute (timp in care creste) apoi se adauga alti 4-5l vin(must) putin cate putin ,pana la echilibrarea temperaturii. Temp.drojdie=temperatura vinului(mustului). Compozitia se amesteca cu masa vinului.

2.In 5l de vin(must) neincalzit, dizolvam  activatorul 1kg.pentru 2500-3000l vin(must), apoi il amestecam usor in masa vinului.

1

Filtrarea vinului